Skip to content

Fotobok

Fotobok

Att göra en vacker fotobok är väldigt enkelt och väldigt kul. Man kan överraska sina vänner med en bok full av gamla minnen eller en bok full med fina bilder som du själv tagit. Nuförtiden lämnar man allt för ofta sina tagna fotografier i telefonen, vilken man oftast fotograferar med eller på datorn där de lätt stannar. Det är sällsynt att man låter framkalla fotografier som man gjorde förr. En fotobok är det perfekta sättet att spara bilder i, vare sig du vill göra den till dig själv eller ge bort den. Böckerna är fina att ha i bokhyllan och att kunna ta fram dem och titta på den med jämna mellanrum, ger dig stor glädje en lång tid framöver.

Fotobok fylld med minnen

Gör en fotobok att minnas

Att fylla en fotobok med härliga minnen är kul. Ifall du varit på en resa kan du göra en bok av bilderna du tagit under resans gång och skriva trevliga texter till. Att ta fram boken och berätta om resan för släkt och vänner kan vara kul. Du kan även göra en fotobok åt en släkting eller en vän som fyller jämna år. En bok fylld med bilder och gemensamma minnen är en födelsedagspresent som verkligen uppskattas av många. Det är även skoj att samla bilder från en större fest till en hel bok full med bilder som man efteråt kan minnas med ett leende. En bra idé är också att göra en bok inför ett bröllop, en bok fylld med bilder av brudparets gemensamma väg, tiden före bröllopet.

När man har barn fotograferar man dem väldigt mycket när de är små. Varför inte sätta ihop en bok med fina och kanske lite roliga bilder på barnet när det är litet. En sådan fotobok blir rolig att ge åt barnet till exempel till konfirmationen eller till 18 – årsdagen. Hela livet är fullt med fina upplevelser som är roliga att förena till en bok. En bok med bilder från fyraårskalas, bilder då de första tänderna lossnar, bilder på barnet med de bästa kompisarna och en bild på det första målet i fotbollsmatchen eller den första balettuppvisningen. Minnen är till för att sparas och med en bok full av foton, är de lätta att spara hela livet igenom.

Föreviga din hobby

Många av oss har fritidsintressen som vi gillar väldigt mycket. En del av dem sysslar vi med under bara några års tid medan vi har intressen som vi håller på med hela livet. Att dokumentera dessa i en fotobok är en bra idé. Ifall matlagning eller bakning hör till intresset kan man fotografera färdiga maträtter och bakverk som man lagt upp snyggt och sedan skriva ner receptet i boken som blir en härlig julklapp åt vänner och bekanta. Om du sysslar med fotografering av till exempel fåglar, kan du samla dina bästa bilder i form av en naturbok som du sedan kan glädja dina naturvänner med på en eventuell födelsedag eller till julen.

Även olika sorters handarbeten är fina projekt som är värda att föreviga och därför passar även de att få sin egen fotobok. En bok kan kanske bli en inspirationskälla till många och varför inte bli ett slags samlingsböcker för dig själv. En del av handarbetena ger man ju ofta bort och då kan det vara kul att fotografera dem innan det. Likaså hantverksföremål så som keramikprodukter som man själv gjort, träarbeten, porslinsmålningar, målade konstverk och diverse andra hantverk är härliga att spara inför framtiden och eventuellt kommande behov. Det finns nuförtiden rätt många företag som hjälper dig att enkelt samla ihop minnen till en fotobok. Det enda du själv behöver göra är att ta fina bilder och sammanfoga dem till en bok. Att sätta text med under bilderna gör att minnen från forna tider minns på ett mer personligt sätt.

Kul med fotografier

Att göra en fotobok är verkligen enkelt och väldigt roligt. En fotobok har du resten av livet och med den kan du överraska dina vänner och bekanta vare sig du ger boken till en bemärkelsedag, en konfirmation, till julklapp eller som en bröllopspresent. Minnen är till för att sparas och för att man i framtiden skall kunna drömma sig bort och komma ihåg tider som varit. En bok full med fina minnen i form av fotografier, eller en bok full med dina absolut bästa recept kommer verkligen att uppskattas av både unga och lite äldre personer.

En fotobok gör du väldigt enkelt online. Fundera på vilken slags bilder du vill göra en bok av, sök fram dina bästa fotografier och sök upp ett företag på internet som har denna service. Böckerna är lätta att sammanställa och blir speciellt skojiga ifall du lägger till personliga texter. Att överraska och glädja sina vänner är det härligaste som finns